Monday, 28 May 2012

Faham vs Tak Faham

Assalamualaikum..

Rindu x?? mesti x rindukan....ermmm...xpela..faham jer..
sape jelah nak rindukan kita yg x seberapa ni...

Ohhhh tidakkkk~
pelissshhh la elle...jgn la nak tacing sgt2 mlm ni..
tak de sape nk pujuk dah..
bwerkkkk~~
tak de ker?? lalalaal~~   *biarlah rahsia n simpan dlm hati




FAHAM       vs        TAK FAHAM

ohhh...apakah?? tiba2 je elle ni kan....
ok....now, this post so serious ok..
xde main2.. *muka siyes!

FAHAM x nih???
haaaa..... mesti x faham kan??  *tibe2

hehehehehehehe:)

ok sayang2ku sekalian
kalau nak cite pasal FAHAM vs TAK FAHAM ni , smpai bila pun x abes..
sebab...........setiap ape yg korang fikirkn tak sama dengan apa yg elle rasa..
and begitu jugak disebaliknya..

maybe bila ape yg kita rasa sama,kita boleh faham each other..
tp..mcm mne yg x sama rasanya??
mesti ada selisih faham,gaduh, tuduh menuduh n byk lagi..

Bukan senang utk kita bagi org faham apa yg kita rasa..dan bukan mudah jugak utk kita fhm apa yg org lain rasa..


Tp...ade je cara utk kita faham org :-

Firstly...awk awk semua mesti kena think positive, jangan terlalu memikirkan benda yg boleh
mnganggu fikiran awk awk smua..

Secondly..juz bertolak ansur each other..mean, awk fhm dia,dia mesti kena fhm awk..
ADIL kan...ketidakadilan ni pun boleh jd punca ble x memahami each other..


Thirdly...take time 4 each other..so that both of u can think easily..

Fourthly...slow talk each other..most important la

by the way..benda ni ada pd semua org..
yes! x semua PERFECT ryte?? and x semua matang kan??
so...plz be matured..juz think ur FUTURE..

it can be SIMPLE & NICE

-selamat MENCUBA-


2 comments:

Cik Zeeta said...

merindu pada owang yg x merindui kter amat menyakitkan

Cahaya Elmira said...

yup! betol 2..hnya Allah lebih mngetahui sgalanya..