Tuesday, 25 September 2012

Selamat Ulangtahun Kelahiran Cik Nina

Assalamualaikum :)
malam ni elle nak amik kesempatan sekali lagi untuk mengucapkn
Selamat Ulangtahun Kelahiran kepada sahabat elle yg kenal masa kt MYSPACE lg
Actually el da wish kat hp n facebook..tp,el nk buat entry ni khas utk

Si Cantik Manis !
 Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan RINA ELLISA..
Allah selamatkan kamu..

ehhh..ade hantu xde kepala kt belakang nina..
hihihi :)






video


Ikhlas dari elle utk Cik Nina tersayang
maaf lambat update entry bezday nina..elle jarang on9 blog..
tapi...elle x lupakan.heeee :)
Elle harap nina semakin hepy sekarang...
betolkan...ape yg berlaku b4 ni ade hikmahnya..
now...elle da nampak hikmah tu...
Elle bersyukur sgt utk nina...tak nk sedih mcm dulu2 lagi..
Elle doakn semoga semuanya dpermudahkan dan berjln lancar..
cepat2 ya naik pelamin..
jangan lupa kad jemputan..
saya menunggu!!!

LOVE YOU RINA ELLISA
mwahxxx!!



264 Month

Assalamualaikum wahai Adam dan Hawa
how ur day?? hope semuanya oke2 ajer...

Alhamdulillah...arini cukup 264 Month 5 Day umur el...
heeee :)

El bersyukur sgt diberi peluang utk bernafas dibumi Allah ni..
masih banyak benda yg kita kne pelajari..
sampai bila2 ilmu tu x kn ckup utk kita bekalkan ke akhirat nnt

Sempena kelahiran el 20 September 2012 yg lepas..
el bersyukur n hargai sgt2 sbb masih ramai yg mengingati n bg ucapan
Alhamdulillah...
Kepada kawan2 sekolah,kawan2 kolej,sahabat2 terdekat,rakan kerja dan family tersayang
yg x putus2 mendoa dan memberi el semangat...
hanya Allah dapat membalasnya...semoga anda semua dirahmati n diberkati selalu..

ok..el nak cite ni..
malam bezday el tu rakan2 kerja semua belanja karaoke n mkn Mcd..
tp...yg peliknya...tepat pukul 12mlm.sorg pun x wishhhh...
sedih gak la mlm tu...nasib la ade calling2 pukul 12mlm tu..
rupa2nya...MEREKA semua ada rancangan yg el sendiri x syak ape2...
pehhhhh~ memang TERBAIK la...
dan yg TERBAIK sekali,hari tu mmg hari paling REDHA skali la...

kisahnya ditempat kerja.....sebab ape ditmpat keje?? op coz la el kena kt tempat kerja...
dimake up kan dgn aising cake n tepung...
siyes el redha giler2~ mula2 mengelak.akhirnya terpaksa mngalah..
sebab 1 lwn beramai2...huhhhhh~~
jommmm terjah gambar2



K-TV (karaoke)
 Thanks Staff opis and student2 yg celebrate bezday elle mlm 20 Sept

kusyuk nye korang dgr suara elle...hehe 

 ohhhh...belanja sy mkn McD lg...
wehuuuuuu~~

Keesokkan harinya - 20 Sept 2012
Surprise Bezday for me
Terkezut mak nenek nihhhh
pehhhhhh~
x sangka ade yg mngingati bezday sy..


 wishhhh dlm hati cepat usmannn.. *mate sy juling.tlg abaikan
hihihi :)
Actually bezday elle n si mamat usman ni da same day
so...dorang clebrate sekali..
Thnx frenzzzzz for da delicious cake...
nyummmmyyy~

 nampak x kotak secret recipe tuh?
time tu knonnya el nk wat surprise kt usman...
last2 kte dua org yg kne surprise..
TERBAIK laaa korang..
x syak pape kot..siap korang wat aku sakit hati je hari tuh..
rupa2nya ada udang disebalik mee..HAHA :)

 Bezday ktorg sama...
ngeehhhh  ngehhh :)

 opssss~ jangan jeles la sangat...
saja tibe2 rasa nak manja2 dgn bezday boy nih...
maaf ya gf usman...don jeles2!! 

sebenarnya ada pic elle kne tepung n cake...
memang da xde rupa org...
elle terpaksa relakan diri...
REDHA sgt kot...
hukhukhuk~

maaf la..pic tu xley ltak sbb mengaibkan..HAAHHAHAHA :)

TO ALL :) thnx for u'll wished.
Elle hepy sgt2 kpd kawan2 FACEBOOK,TWITTER,sahabat,staff opis yg masih igt utk meraikan Ulangtahun elle kali ni
Joeeee! Thnx bgi tudung..Thnx belanja Mcd..Thnx belanja karaoke..
kawan selamanyaaa...
tggu bezday ko Joeeee!! ko x perlu nk tacing sbb xde yg nk celebrate..
Aku taw ape aku nak wat nnt..
HAHAHAHAHA:)


nampak x kotak atas ni??
Siapa yg bagi x yah taw kot..
by the way
"Terima Kasih sebab bagi present tuh..
hurmmmmm...hope x terpaksa..
bagi i ucapan tu lg penting dari hadiah
i tetap bersyukur..
thnx again! :'( "



Elle harap ape yg elle hajatkan utk umur yg ke 22thn ni tercapai..
segala yg dirancang hanya Allah dapat menentukannya
Thnx kpd yg byk mendoakan elle..
LOVE YOU ALL :*




Friday, 21 September 2012

Demi Cinta.......





Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali





Salam Untuk Untukmu

SAMPAIKAN SALAM CINTAKU- ADIRA





Sampaikanlah salam cintaku padanya
Walaupun terluka namunku merindu
Kerana cintaku tiada akhirnya
Walaupun kau telah menghancurkannya

Sampaikanlah salam cintaku padanya
Walaupun sengsara namunku masih sayang
Kerana cintaku mewangi dan harum
Walau tercampak di mana jua

Andaiku tiada, andaiku pejam mata
Biarku abadi, cinta yang setia ini
Biarpun kau jauh, sambutlah salamku
Kerana aku masih menyayangimu
Tidak pernah aku membenci dirimu





Tuesday, 18 September 2012

Keyakinan

Assalamualaikum
semua da tido ker? el masih x boleh tidur..
jom el nak share something la..

el nak tnye...u'all ada keyakinan diri x?
x semua ada kan..
mungkin ada,tp..kuat x kuat la kan...

bagi el keyakinan diri tu sgt penting..
if korang semua xde keyakinan,korang tkut utk wat keputusan
ok la...senang citer bg el 'KATA HATI'
ape pun yg el buat el byk ikut kata hati..
sbb wat masa skunk kata2 hati el x pernah tipu lg la
Alhamdulillah...
Yakin la....trust me,if u confident.u get da best choice
nothing to worry..
orang yg x yakin utk buat keputusan adalah pengecut..
maybe takut dengan bayang2 sendiri..
one more thing...jgn sesekali menyesal bila korang da yakin dengan keputusan yg korang buat
harungi dan telan...pasti ade kemanisan.insya Allah..
ape pun yg korang cuba buat,jgn harapkan balasan..
lakukan dengan ikhlas..sebab korang akn terima dengan keikhlasan jugak!


cuba utk yakinkan diri ok..
korang akn lebih matang dalam membuat keputusan..
sebab disitu korang akan belajar..
tak semestinya keputusan pertama yg korang buat akn betul ryte?
but...try usaha utk kali kedua..
n make sure,dont do the same mistake ok..
belajar dari kesilapan..
carik dimana silap korang
insya Allah,the next choice u can make the best decision.

amin :)
ikut kata hati
insya Allah.pasti tepat.
kemudian serahkan pada Allah..
segalanya ditanganNYA :)



Sunday, 16 September 2012

Hilang

mohon pinjam kata2 BSA



Senang je cakap. 

tak layak untuk you, 
tak layak untuk you, 
tak layak untuk you, 

Habis tu, 

kenapa masa dulu tu fikir layak?

Kenapa masa mula-mula tak cakap;

"I TAK TERBAIK UNTUK YOU ?!"

Sebab apa?
Sebab dah habis rasa best? Dah habis rasa suka?
Dah?

Lepas tu,
nak balik.

Lepas tu,
Aku pun terima balik.

Lalu,
kau buang lagi,

Kemudian;

"KAU HILANG"


p/s : boleh sy nak tahu,siapa yg buang siapa sekarang?
sy x pernah nak buang org yg sy SAYANG demi org baru yg sy baru kenal..
but............sapekah yg buat begitu kat sy??????
PERSOALANNYA.......!!!!!
tolong jgn berkata selagi tiada bukti..
sy berani berkata sebab bukti ada..
so......plz SILENT UR MOUTH


"jgn tgglkn org yg kita SAYANG/CINTA demi org baru yg kita juz SUKA,
sebab! Org yg kita SUKA akn tgglkan kita utk org yg dy SAYANG/CINTA"



Saturday, 15 September 2012

Salam Syawal

Assalamualaikum..
rindu lattewwww~
ya syg...el pun rindu semua..
mesti korang nak cakap da trlambatkan nk wish raya..

NO NO NO~
masih sempat ok..
ok... disebabkan hari ni hari last SYAWAL.
so...el nak post semua pic syawal el..
maaf la lambat update..memang sje nk tunggu hari2 penghujung..
baru la beshhhh...

Alhamdulillah..x dinafikan raya tahun ni banyak kelainan dari tahun2 lepas..
tp..x bermakna kita x boleh sambut raya ryte..
el masih bersyukur sebab masih ada family dan kawan yg beraya dgn el tahun ni

mehh el share pic SYAWAL 2012

Ok..1st Syawal el beraya di Perak..
di kg belah family arwah ayah el..
walaupun ayah da xde, el tetap balik sana..
cuma bukan tiap2 tahun la..sebab jauh kan..
Alhamdulillah..Tok Wan el masih ada, cuma da uzur..
n el oweys doakn kesihatan mereka.insya Allah
Kepulangan el n family sgt membuatkan Tok Wan hepy..

Di pagi Syawal Pertama

 wif  IBU 

 akak mohon maaf ya wan..actually,el wan el belah ibu.heeee:))
wan pun ikut beraya di Perak.
so...tahun ni el beraya bersama Tok Wan belah arwah ayah n Wan belah ibu..
heeee:) 

 mwahxx! sayang ibu~

 alorh2~ duduk bersimpuh kaka kita nih

 Syawal kedua di Kedah

 Wif adikku botak 
nak taw knape 2nd raya x pkai baju raya?
sbb ktorg g jln2 kat kedah..so,mlas nk pkai nju krung..
hihi :) *teruk perangai

 Wif cuzie di tengah sawah...
ngehh ngehh

 posing maut 

 sawah yg da x cantik..sbb padinya dah diambil..
hukhuk...sedih~

 ok...pic ni wif Damien Darwisy busuk!!!
hehe :) ni budak nakal kesayangan sy..
pic ni masa el baru smpai dr perak..
terus beraya uma si kecik ni..
sibuk tepon nk duit laye..

 Syawal Keempat di kampung Kuala Pilah


 Sawah kat kg Pilah cantik sgt time nih..baru nk naik..

 weeeee~ Mereka kesangan sy sampai akhirat sana
tiada ganti
mwahxx!!
beraya uma jiran.heee:) *sempoikan

 heee :) wif my housemate mse stdy dlu
lame sgt2 x jmpe..akhirnya jmpe time raya..
thnx dtg raya uma el..nk ke rumah korang ntah bila2 kan..
maaf ya...buzy memanjang~

 haaa! ni el raya di rumah kekasih hati Nina

 Thnx jemput el- Eshat & Nina
Act...time nih otw nk ke Subang,Shah Alam rumah mak angkat el
so...singgah le kejap..

 dr kira : adik el,cuzie el,tunang adik,ME, nina syg..
heee :)


banyak lagi sebenarnya pic raya el..
tp..x larat nk uplod semua..
so..el uplod mne yg sempat je la ok..
n ni semua pic yg terpilih..
Alhamdulillah..tahun ni el dpt beraya dengan ramai kawan2 el..
walaupun bukan semua..
tp,lebih ramai dr tahun2 sebelumnya...

open house uma el pun xde pic..sebabnya x sempat nak snap pic
buzy melayan tetamu n rakan2 yg dtg..
yg beza utk thn ni el x dpt nk beraya dgn someone special cm thn2 sebelum
dgn baju raya sedondon..
ernmmm..baju raya yg sedondon tu pun el da tempah n da pakai..

p/s : maaf sbb xdapat nk pakai baju raya tu dgn awk :'(

ishh..xmaw la sedih2..
oke...

el nak ucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
SELAMAT HARI MALAYSIA

Aku Milik Kau



IM YOURS
penyanyi
Jason Mraz

setiap lagu yg hadir
pasti ada cerita 
pasti ada kenangan
 :)




Because I LOVE YOU




Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar... 
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar... 
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 
Kau... 
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bunga_citra_lestari/karena_ku_cinta_kau.html ]
Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku... 
Jika kau lebih dengar mereka
Sedih hatiku... 

Banyak cinta yang datang mendekat, 
Ku menolak,... 
Semua itu karna ku cinta kau... 
Kau... 

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Kutahu kau slalu ingin denganku
Kulakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tau ku cinta kau


Wednesday, 12 September 2012

PENDENGKI

*entri ni khas utk pendengki elle

Assalamualaikum PENDENGKI
pendengki sihat x??? hope sihat2 belaka la kan..
ape tak nye..kenyang dengan MENGUMPAT tak habis..
udah2 la tu buat dosa wahai manusia yg dilaknat..

nape la pendengki cam korang ni x habis2 nak kaco life org..
aku x usik korang..so,xperlu la usik aku...
ya....MEMANG KORANG X SENTUH AKU.
tapi.....x payah nak cerita belakang2.meh datang depan uma aku..
then aku jemput masuk..bagi minum air panas siap...
duk kat sofa empuk uma aku..
kita story morry kan...
kan senang....xyah la ko nak kutuk2 aku..
xde faedahnya...BUAT DOSA je...
korang jangan fikir,bulan ramadhan dah berlalu so korang ley wat dosa..
jangan cetek sgt pemikiran korang tuh..
belajar tinggi2..tapi otak kat lutut..

sebabkan korang aku plak terlibat dgn dosa korang...
aduhhhh~
meh datang jumpa aku..ape lagi korang x puas hati..
ape korang nak semua aku da bagi..
tak cukup ker???
ke korang nak tunggu sorg2 org yg korang sayang kena rampas??
BERSYUKURlahhhh~

jangan nak TAMAK sgt..
sibuk sgt nak tahu life aku..aku hepy ke? aku sedih ke? aku single ke? aku da kawin ke?
jadi masalah ke kat korang..???
jaga je life korang..xyah sibuk2..
esok sibuk hal orang,hal diri sendiri pun x terjaga..
jenis manusia apa la mcm korang ni..
nama je PEREMPUAN
pakai tudung,cantik...
tapi???????????????????????

tolonglahhh..
matured lah sikit..
semua da besar panjang..kerja bagus2!
tunjukkan la imej korang leklok sikit..
aku cukup baik x mention nama korang kat sini taw..
sebab aku rasa aku masih ada perasaan..
jgn nak SOK SEK SOK SEK kat belakang aku...
tu ALLAH SWT kat atas tu dgr ape korang borak kan..
doa aku pun smpai je kat DIA...
tup tup hati ni terasa something yg memanggil..
rupanya ada LANGAU2 busuk hati x habis2 kaco life org..


kepada PENDENGKI
sudah2 la tu ya...xde apa lagi yg ada kat aku nih
carik kat org lain pulak...
tok sah TAMAK sgt...bersyukur apa yg korang ada skunk..
sok Allah tarik ape yg korang x hargai skunk bru korang tahu TINGGI LANGIT dgn BUMI
aku doakan semoga Allah berkati korang dunia n akhirat..
smoga korang kembali ke pangkal jalan..
insya Allah.amin :)

*mohon baca & terasa. selama ni aku senyap n diam
now bukan masanya lagi..
setiap manusia ada tahap kesabaran masing2

Maaf.Salam



Aku Kau & Dia


Nafasmu bermulanya langkahku
Menghembus kata dari hatiku
Dimana takdir ini menyatukan kau dan dia
Dalam hati yang mencari cinta

Usah kau tangisi perpisahan
Aku merasai cinta
Aku kau dia bahagia rasa
Bersatu dalam cinta yang membara
Biar sakit ku kerna cinta
Ternyata untuk yang sempurna

Berat jua rasa bersatu
Walaupun sedar akan menghilang
Dimana takdir ini memisah kau dan aku
Hanya cinta kekal yang ku harapkan

Usah kau tangisi perpisahan
Aku merasai cinta
Aku kau dia bahagia rasa
Bersatu dalam cinta yang membara
Biar sakit ku kerna cinta
Ternyata untuk yang sempurna



Tuesday, 4 September 2012

Pelangi Senja


Ku bermimpi
Engkau Kembali
Wajah tenang kau berkata,
Sayang, aku cinta

Namun kita takkan bersama,
Dikau pergi takkan kembali
Sesal...Ku kecewa...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Kini hanya, tinggal kenangan,
Hanya waktu menentukan,
Kita kan bersama...