Monday, 10 June 2013

Nikah : 3 Mei 2013


Assalamualaikum makcik2 dan pakcik2....
weeeeee.....lamenyerrrrrr x bersua muka di blog ni.
da berabuk2 blog el....
maaf ya kawan2 sbb x update post...
el buzy sgt sebelum and selepas kawen ni...

Nak update hari bersejarah pun x sempat2 lagi...
So....for today el nk update la hari bersejarah el pada tarikh 

3 MEI 2013

jeng...jeng...jeng...



pehhhh..time ni menunggu saat diijabkabulkn..
siyesly....nebes gilerr...nak pengsan pun ada gak time ni..
hihihihi :)

masih dalam keadaan tertanya2 "betol ke aku nk kwen ni?"
klau x asyik menghitung ari jer...
bila da smpai ke ari yg ditunggu2 xcye plak...
tp....inilah HAKIKATNYA!!

ALHAMDULILLAH...
dalam area jam 3.20 ptg, dengan skali lafaz el SAH menjadi isteri kepada suami el...

YA ALLAH....
bersyukur sgt time ni...
el xtaw nk ucapkan ape...
dlm hati ni x berhenti ucap "ALHAMDULILLAH"
masa suami el last akad nikah,el plak yg hembus lega...
fuhhhhhhh~~
HAHAHAHAHA :)
kelakar giler time tu...
lpas tu ramai plak kawan2 rapat el,kawan2 opis yg dtg tgok el nikah...
lg la nebes time tu....
by the way...thnx a lot to ALL MY DEAR FRIENDS...




selepas akad nikah, suami el wat solat sunat "sujud syukur"

  "  Ya Allah! Dia lah suamiku...
hanya KAU lebih mngetahui betapa bahagianya yg aku rasa sekarang.
terima kasih Ya Allah !!!  "


slepas selesai solat sunat...sesi mnyerah mas kwen kepada isteri..
terima kasih Suamiku!!

akan ku guna mas kwen ni sebaik mungkin..
syukur, Alhamdulillah!


Yeayyyy...masa yg dituggu2.
sesi batal air solat.
xnk pun cium depan org ramai...
tapi....nak pegang tgn suami tercinta...
nak genggam tgn suami...
fuhhhh....ble dpt pgg n salam masa tu..
terasa something yg beza gilerr...
hilang semua nebes2 b4 ni...
heeee :) ngade tak?? lalalalal~~




  bergambar bersama abg ipar dan kaka ipar
hihi :)
dorang pun bru je berkawen...
dan yg pling hepy lg...
trikh nikah kami adalah tarikh yg dorg dapat taw wife dy pregnant...
hepy kan.....hihih :)

Horeyhhhhh~
sy sudah bergelar ISTERI...
inshaa Allah....el akn memegang tanggungjwab sbgai isteri mngikut landasan islam
doakn el ya...
sape x nk jadi isteri solehah kan...
amin amin amin :)

nantikan sambungan utk
Majlis Persandingan pada 4 Mei 2013

tungguuuuuuu~~!!




Friday, 5 April 2013

Bride to Be

Asslamualaikum....
Pehhhhh...kurun ke berapa da x update blog ni..
Wakakakaka wakakakaka
Im so buzy to prepare my wedding soon
Juz 1 month left
Huhhhhh~~

Tik tok tik tok
Sedar2 da nk kawen...
Cepat giler masa berlalu...

Dengan sibuk keje lg...
Kursus bgai la..
Weiii..penat giler kepala otak..
Mcm2 nk pkir...

Bukan mudah nak settle pasal kawen ni
Sekurang2nya kne ade checklist

Terasa debaran mkin kuat ble nk kwen ni
Mcm2 prasaan yg tiba dlm kepala ni
Dup dap dup dap
Hahahahahahahaha..
Orang lain yg kne hadap akad nikah..
Org lain laK nebes lain mcm

Please pray for us!hehehehe :')

Sunday, 17 February 2013

Mana lebihnya dia,bukan mana kurangnya dia


 Assalamualaikum....
sory la elle jarang update blog skunk...
actually...hati ni memang ari2 berkata-kata...
tapi...tak terkata2...
so...lebih baik pendam!
tapi...sakit kan bila pendam...
nk share kat sini,x semua boleh share...
nanti ade je mata2 yg gatal...
menciiii~~
maap yer kawan2....

berbalik pd post elle arini...
ok la...elle nk tnye la...bila korang terima someone dlm hidup korang,
adakah korang akn terima buruk dan baik dia?? ke mmg mula2 je korang carik yg baik jer??
ok la...senang citer,mula2 korang bercinta mmg oweys nmpak baik dy kan..?!
korang kne brsyukur la if awl2 korang ley nmpk bruk dy...haha

bagi elle...bila someone muncul dlm idup elle,xkisah la cmne pun dy...
lg2 bila hati ni trlalu kuat n yakin dgn dy...elle akn terima dy seadanya...
mnusia boleh brubah kan...kenapa kita mesti crik ksempurnaan..??
tiada mnusia yg SEMPURNA ryte...yg penting doa kita utk dy...
elle sndri x prnah rasa diri elle sempurna...kita x lari dari buat silap

so...x perlu kita pndang pd kekurangn dy.carik la mne kelebihan dy...
sesungguhnya kekurangan dy adalah keistimewaan utk kita..
sebab...hanya kita je rasa tu semua..

pernah x korang trfikir..susah n mustahil utk korang dpt someone yg korang idamkan??


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
-Al Baqarah , 216 .













Sunday, 3 February 2013

Nikah dan Sanding

Assalamualaikum...
Maaf ya sbb el da lama sgt x update post kt blog..
Actually..xde mse n el x bpe sihat sejak kbelakangan ni...
Maafin ya...
Jom el nk cerita ni...
Hihi...neves tak bile tgok tjuk post el kali ni..??
Mesti korang nak taw sgt pe yg el nk cite kn...
B4 tu el nk ucap tahniah kpd kawan2 el yg da jdi tunangan org n wife org...
Tak sangka kan...cepat masa brlalu...
Ramai jugak yg jumpa jodoh taon 2013 ni..wallahu
Ok...berbalik pd topik el..
Pada 02022013 jatuh pd hari sabtu...satu2nya adik el,telah selamat diijabkabulkn..
Syukur Alhmdulillah...Allah telah prmudahkn sgla urusan...
Smpai skunk el msih xcye adik da kwen..hihi
Dlu masa kcik2 main sama2...skunk adik yg kwen dlu...jodoh dy da smpaikn...
Akk tumpang hepy...cuma mse adik selamat akad nikah sebak sgt..
Klau la arwah ayah dpt tgok adik kwen mst dy hepy... hukhuk :'(
wlaupun ayah xde dgn ktorg..akk taw ayh hepy kn...xpela..semoga ayah tenang disana

To my only brother :
Selamat Pengantin Baru...
akak doakn perkhwinan ni kekal sehingga ke ank cucu cicit..
Igt! Ko da jd ketua keluarga...bimbinglah isterimu ke jln yg diredhai Allah...
Jdlah suami n ayah terbaik utk isteri n ank2.bsar tggungjwb ko lpas ni...plz oweys be matured.
Banggakn ibu n org sekeliling...syg ko!

huhhh...sedihnyaaaa!!
Adik da kawennnnn! inshaa Allah...semua da sibuk tnye trikh el kwen..
Jika diberi keizinan,el pun akan diijabkabul pd taon ni jgk...
Hope sgalanya dlermudahkn n brjln dgn lancar.amin...





Friday, 11 January 2013

Dugaan


Ya Allah,aku rindukannya keranamu Ya Allah.
Jauhkanlah daku dari perkara yg membuatkan aku lupa kepadamu.
Aku semakin mengerti, JARAK ini bukan utk menghukumku.
Tetapi JARAK ini utk menjaga aku dan dia.

# Kalau rindukan seseorang bacalah Al-Fatihah sambil tangn di dada, dan berzikirlah kpd Allah dgn niat semoga dia merasai rindu kita kpdnya.amin :')